Dane osobowe

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest Michał Kaczmarczyk prowadzący działalność gospodarczą: MTM Michał KACZMARCZYK, Biała Cegielnia nr 8, 42-700 Lubliniec, NIP 5751727975, zarejestrowaną w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej.

Cele przetwarzania danych osobowych:
    1. Fakturowanie:
        – Do wystawienia faktury niezbędne jest przetwarzanie danych osobowych w tym zakresie.
        – Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w tym przypadku jest wypełnienie prawnego obowiązku wystawienia faktury.
        – Wszystkie wystawione faktury uwzględniane są w dokumentacji księgowej, w związku z czym Twoje dane w sposób naturalny będą przetwarzane w ramach tej dokumentacji przez okres czasu wymagany przez przepisy prawa.
    2. Formularz kontaktowy/ kontakt e-mailowy:
        – Kontaktując się z MTM Michał Kaczmarczyk za pośrednictwem poczty elektronicznej lub formularza kontaktu dostępnego na stronie, w sposób naturalny przekazujesz swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości oraz inne dane osobowe.
        – Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w takim przypadku jest Twoja zgoda wynikająca z zainicjowania z firmą MTM kontaktu.
        – Twoje dane osobowe przekazywane w ramach w/w kontaktu, przetwarzane są wyłącznie w celu obsługi Twojego zapytania. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji.
   
W związku z przetwarzaniem przez firmę MTM Twoich danych osobowych, przysługują Ci następujące uprawnienia:

  •     Prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  •     Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
  •     Prawo do przenoszenia danych.
  •     Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli uprzednio wyraziłeś taką zgodę.
  •     Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych.

Powyższe uprawnienia możesz realizować zgodnie z zasadami opisanymi w art. 16 – 21 RODO, kontaktując się ze mną pod adresem: mtm.design.weld@gmail.com.

Pliki cookies

Strona MTM design & welding, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem ze strony. Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny.

Cookies pozwalają na:

  •     zapewnienie prawidłowego funkcjonowania strony,
  •     poprawienie szybkości i bezpieczeństwa korzystania ze strony,
  •     ulepszanie funkcji dostępnych dla Ciebie na stronie,
  •     korzystanie z narzędzi analitycznych,
  •     korzystanie z narzędzi marketingowych,
  •     korzystanie z systemu komentarzy,
  •     wyświetlanie na stronach filmy z serwisu YouTube oraz Vimeo,
  •     zapewnianie funkcji społecznościowych.

Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.

Zgoda na cookies.
Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne.
Pliki cookies można podzielić na własne oraz pochodzące od podmiotów trzecich. Jeżeli chodzi o cookies własne, wykorzystywane są w celu prawidłowego działania strony.

Cookies podmiotów trzecich.
Strona MTM, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich.

Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej:

    1. Analiza i statystyka – cookies wykorzystywane jest do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. W tym zakresie wykorzystywane jest narzędzie Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące.
    2. Marketing – strona korzysta z narzędzi marketingowych Facebooka, by kierować do Ciebie reklamy w tym serwisie. W tym celu został zaimplementowany w kodzie platformy Pixel Facebooka, który zapamiętuje Twoje odwiedziny. Do tego wykorzystywane są pliki cookies firmy Facebook.
    3. Funkcje społecznościowe – zapewnienie możliwości korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego, wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube.

Poniższe strony zawierają instrukcję zarządzania plikami cookies w wybranej przeglądarce:

    – Mozilla Firefox
    http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
    – Microsoft Internet Explorer
    http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/block-or-allow-cookies
    – Google Chrome
    http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.
Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze serwisu i nie są wykorzystywane w celu Twojej identyfikacji.
Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

EN DE PL